Kun tarvitset elävää musiikkia, soita minulle!


puh: 040-1252272

Kaipaatko viihdyttäjää juhliisi? Taustamusiikkia ruokailun ajaksi? Yhteislaulutuokion vetäjää? Lastenmusiikkia tapahtumaasi? Jos vastasit kyllä, ota yhteyttä!

Muusikko, säveltäjä & sovittaja, musiikin opettaja, esiintyvä artisti, musiikkialan yrittäjä, maalaistyttö, ahkera, sisukas, kuopus ja äiti.

Synnyin ja vartuin Ylikiimingissä keskellä metsää kolmilapsisen perheen kuopuksena. Olin vanhempieni kertoman mukaan jo parivuotiaana erittäin innostunut laulamaan ja soittamaan ikivanhoja sähköurkuja. Viisivuotiaana halusin alkaa soittamaan harmonikkaa! Pitkien neuvottelujen jälkeen sain sitten oman harmonikan ja pääsin soittotunneille. Se oli elämäni mullistava kokemus ja siitä asti olen tuota harmonikkaa soittanut.
Olen sydämestäni kiitollinen vanhemmilleni, että he jaksoivat tukea harrastustani koko lapsuuteni ajan! He kuljettivat minua 11 vuoden ajan Rovaniemellä soittotunneilla kaksi kertaa kuukaudessa (Ylikiiminki koti - Rovaniemi - Ylikiiminki koti = 440km...) ja 9 vuoden ajan kerran viikossa Oulussa (Ylikiiminki koti - Oulu - Ylikiiminki koti = 100km). Lisäksi kävin lukuisilla musiikkileireillä ja soittokilpailuissa ympäri Suomen. Ilman heidän panostusta en varmasti olisi ikinä pystynyt edes haaveilemaan tästä alasta ammattia itselleni. Toivoisin, että kaikki vanhemmat jaksaisivat panostaa yhtä paljon aikaa lapsillensa. Oman kokemukseni perusteella voin sanoa, että se tuottaa hyvää hedelmää. 
Minulle oli kai pienestä asti selvää, että haluan tästä lajista itselleni ammatin. Yläasteen aikana koulu jäi selvästi vähemmälle huomiolle, sillä koulupäivän jälkeen halusin vain harjoitella soittoa. Vanhempani eivät koskaan painostaneet tai rajoittaneet treenamista. Isä pyysi ainoastaan, että olisin kymmenen uutisten aikaan hiljaa, mutta muutoin sain soittaa niin paljon kuin halusin.
Musiikkipainotteisen lukion jälkeen minulle oli täysin selvää, että en jatkaisi opiskeluja millään muulla, kuin musiikin alalla.
Aloitin esiintymisen jo viisivuotiaana. Lapsena esiinnyin pääasiassa yksin tai muiden harmonikansoittajien kanssa erilaisissa konserteissa ja tapahtumissa. 12-vuotiaana sain ensimmäisen kerran kutsun soittamaan tanssimusiikkia orkesterin kanssa. Lähdin mukaan ja orkesterissa soittaminen toikin mukananaan aivan uudenlaisen perspektiivin musiikkiin: toisten kanssa on paljon helpompaa ja mukavampaa soittaa kuin yksin! Olen onnekseni saanut soittaa paljon taitavien muusikoiden kanssa erilaisissa bändeissä ja yhtyeissä eri musiikintyylejä (mm. tanssimusiikki, kansanmusiikki, klassinenmusiikki, jazz ja latin).
Yksi käännekohta urallani oli Kultainen harmonikka-kilpailun voitto vuonna 2005. Tuon jälkeen sain paljon esiintymiskutsuja ympäri Suomen mutta myös ulkomaille. Ulkomaan reissut avarsivat näkemystäni musiikkimaailmasta, mutta myös elämästä yleensä. Suomi on pieni maa, joten Suomessa on myös pienemmät ympyrät. Tämän tiedostaneena olen lakannut haaveilemasta niistä harmonikan "kulta-ajoista", joita sotien jälkeen elettiin. Sen sijaan olen rohkeasti tarttunut mitä erilaisimpiin esiintymistilasuuksiin, haasteisiin ja projekteihin. Olen ollut mukana esim. teatteriproduktioissa, levyttämässä fuusiotallenteita, runoja säestämässä ja sirkuksessa.
Vuonna 2009 ja 2011 sain olla mukana Sirkus Finlandiassa esiintymässä muusikkona. Soitin tuolla yleisölle sisääntulomusiikkia ja säestin muutamia sirkusnumeroita. Nuo kiertueet muokkasivat minua paljon niin esiintyjänä kuin ihmisenä: kun esiintyy joka päivä seitsemän kuukauden ajan tuhatlukuiselle yleisölle, rutinoitumiselta ei voi välttyä. Sirkuselämä on mielenkiintoinen mutta rankka elämäntapa. Se on ehkä ainoa kokemani yhteisö, jossa kaikki ovat oikeasti yhtä suurta perhettä. Vuonna 2011 tapasin tuolla nykyisen puolisoni ja Luojamme katsoikin meidän rakkaustarinaa niin suopeasti, että saimme lahjaksi ihanan suloisen lapsen.
En osaisi kuvitella elämääni ilman musiikkia. Haluan tuoda musiikin lähelle ihmisiä ja innostaa kaikkia heittäytymään musiikin mukaan. Uuden tutkimuksen mukaan ihminen olisi alkanut tuottaa laulua ennen puhetta. Niinpä uskon, että musiikki on niin alkukantainen laji, että kaikilla on kyky osallistua siihen. Musiikki saa monissa tilanteissa ihmisen rentoutumaan ja päästämään mielen irti arkisista asioista. Siksi olen valmis esiintymään ja opettamaan aina siellä, missä musiikkia tarvitaan. Pyrin toteuttamaan ohjelmiston aina sellaiseksi, että se palvelisi kuulijoita mahdollisimman mukavasti.